Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kokospaj med ananas

KOKOSPAJ MED ANANAS

Vårlik och fin är den här goda kokospajen med saftig fyllning av ananaskräm. Inte svår att laga och inte så där förfärligt dyr heller. Men den är ganska mäktig.

1 paj = 10 – 12 bitar

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk kaffegrädde
1 dl kokosflingor

Fyllning:
2 dl kaffegrädde
1 dl ananasspad
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 burk krossad ananas, ca 225 g
1 dl riven kokos eller kokosflingor


Gör pajdegen: Lägg mjölet på bakbordet. Hacka in matfettet i mjölet med ett par knivar. Tillsätt grädde och kokos. Arbeta snabbt samman till en deg och låt den vila kallt ca 1 timme.

Gör fyllningen: Blanda grädde, ananasspad, ägg och potatismjöl i en liten tjockbottnad kastrull. Sätt kastrullen på värmen. Hetta upp blandningen på svag värme. Vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen, rör ned kokos och väl avrunnen ananas och låt blandningen svalna.

Förgrädda pajskalet i 200° ugn ca 10 minuter. Ta ut det och låt det svalna. Häll i fyllningen och strö över (helst) grovriven kokos. Grädda i 175 – 200° ugn ca 20 minuter eller tills kokosen fått lätt färg i topparna och pajdegen är genomgräddad.

Servera pajen varm eller kall med vispad grädde eller glass.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N