Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Jordgubbspaj

JORDGUBBSPAJ

Denna paj gräddas med fyllningen i ugnen. Fyll pajen med rikligt med jordgubbar. Pajen kan gärna serveras ljummen, men är även god kall. För mig fungerar bärpajer oavsett hur och vid vilken temperatur de än serveras.

1 paj = ca 10 bitar

Pajskal:
100 g smör eller margarin
1 ½ dl råsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl crème fraîche
ca 150 g färska jordgubbar


Sätt ugnen på 200°.

Rör smör och socker till en jämn kräm. Tillsätt ägg och vänd slutligen ned vetemjöl. Tryck ut degen med mjölad hand i en låg pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Fyllning: Blanda socker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ned ägg och crème fraîche och bred ut fyllningen i pajskalet. Dela jordgubbarna och tryck ned dem i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen 15 – 20 minuter.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N