|
|
Jordgubbsbakelser
JORDGUBBSBAKELSER
Snabbt och enkelt ordnar du till dessa bakelser, som verkligen är fulla av sommar. De passar att bjuda på vid de stora kalasen, om du nu har något sådant sommartid. Eftersom de serveras portionsvis är det inte svårt att beräkna hur mycket som går åt.
Ca 12 st
3 stora ägg
1 ½ dl socker
rivet skal av 1 apelsin
2 msk färskpressad apelsinsaft
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 l jordgubbar
2 msk socker
Garnering:
3 dl vispgrädde
ev 50 g mandelmassa eller 1 – 2 msk Curaçao Orange
½ l jordgubbar
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut smeten (ca 30 x 35 cm). Grädda i mitten av ugnen 5 – 6 minuter tills den fått fin färg. Sockra ovanpå kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa papperet – pensla med kallt vatten om det inte vill lossna. Täck med fuktad duk under tiden rulltårtan svalnar.
Rensa, skölj och skiva jordgubbarna tunt. Söta dem lätt om du bedömer att det behövs. Fördela dem på rulltårtsbottnen och rulla ihop den med hjälp av papperet.
Vispa grädden och klicka eller spritsa den. Den som vill kan smaksätta grädden med citruslikör eller mandelmassa. Garnera med jordgubbar och ev små citronmelissblad.
Bella
Jordgubbsbakelser
|
|