Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Havresmulpaj med vinbär

HAVRESMULPAJ MED VINBÄR

Blanda gärna svarta och röda vinbär till den här pajen. Man kan också ta litet vinbär och litet skivade äpplen om man inte har så gott om bär (jag befinner mig oftast i den situationen, tyvärr). Extra god tycker jag en vanlig smuldeg blir om man byter ut en del av vetemjölet mot havregryn. Degen blir både frasigare och fylligare i smaken, plus att man gör en vinst vad gäller utebliven mängd fett.

5 – 6 portioner

¾ - 1 l vinbär
½ - ¾ dl socker (mest socker till enbart röda bär)
1 ½ msk potatismjöl

Smuldeg:
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör eller margarin

Till formen:
½ msk smör eller margarin


• Repa bären. Sätt ugnen på 225°.

Lägg havregryn, vetemjöl och socker till smuldegen i en skål. Finfördela smöret däri med fingertopparna så att allt blir en grynig massa. Blanda socker och potatismjöl och varva det med bären i en smord, ugnssäker form. Fördela smuldegen över bären.

Grädda pajen mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Servera den något avsvalnad med litet grädde till. Den kan också serveras med vaniljsås eller halvtinad vaniljglass.

OBS! Om man blandar vinbär och äpple kan man minska något på socker och potatismjöl.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N