Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hannas chokladsurprise

HANNAS CHOKLADSURPRISE

Den litet syrliga sylten och grädden tillsammans med choklad är en typisk kombination för tyska tårtor. Inte vet jag vem Hanna var eller är, men receptet är fantastiskt gott och jag har fått det från receptkortsse-rien ”Hembakat!”. Du kan frysa in den färdiga tårtan, men den ser naturligtvis fräschare ut om du väntar med att garnera den till samma dag som den ska serveras.

1 tårta = ca 10 bitar

Botten:
2 ½ dl mjölk
1 dl kakao
1 dl socker
100 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
1 ½ msk vaniljsocker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning och garnering:
2 dl syrlig sylt, t ex aprikos,
lingon eller körsbär
4 dl vispgrädde
riven choklad


• Blanda och koka upp mjölk, kakao och socker. Låt blandningen svalna. Rör matfett, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det växel¬vis med chokladsmeten. Rör tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad rund form, gärna med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° 40 – 45 minuter.

Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler. Låt den kallna och dela den sedan i 3 bottnar.

Vispa grädden. Lägg samman tårtan genom att breda ett lager sylt på den understa bottnen och därefter ett lager vispad grädde. Lägg på nästa botten och fyll med sylt och grädde. Lägg sist på den tredje bottnen. Bred grädde ovanpå och runtom tårtan. Spritsa gräddtoppar i en kant på tårtan och strö rikligt med flisad choklad i mitten.

Låt tårtan stå i kylskåpet 1 – 2 timmar innan den ska serveras, så blir den saftig.

Bellabaribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N