Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hallonrutor

HALLONRUTOR

Ibland kanske man gärna vill ha något gott, men har inte så mycket tid över till bakning. Då passar det bra med den här lättbakade kakan, som man kvickt vispar ihop.

Ca 35 st

225 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ½ dl frysta hallon, ca 200 g, eller andra bär
florsocker till garnering


Sätt ugnen på 225°. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker tills smeten är vit och pösig. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll mjölken i det smälta matfettet och blanda ned mjölblandningen växelvis med smörblandningen i äggsmeten. Rör om till en jämn smet.

Bred ut smeten i långpannan och fördela hallonen i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Skär kakan i rutor och sikta florsocker över kakorna strax före serveringen.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N