Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hallonpaj med toscatäcke

HALLONPAJ MED TOSCATÄCKE

Ljummen eller kall, den här pajen är god i alla lägen. Man kan servera den med t ex rikligt med hallonsorbet (mums, mums) och vaniljglass …

1 paj = ca 12 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:
600 g osockrade hallon (3 frysta paket)
3 msk potatismjöl

Toscatäcke:
200 g smör eller margarin
4 påsar flagad mandel à 35 g
3 dl socker
4 msk vetemjöl
4 msk mjölk
2 msk vaniljsocker


Kör samman degen i en matberedare, tryck ut den i pajform och låt den vila ca 30 minuter i kylen.

Blanda under tiden alla ingredienserna till toscasmeten, utom vaniljsockret, i en kastrull. Låt koka någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ned vaniljsockret.

Sätt ugnen på 200°. Pricka pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna. Blanda frysta hallon med potatismjöl och fördela dem i det förgräddade pajskalet. Häll över toscasmeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Låt pajen svalna eller kallna helt och servera gärna med hallonsorbet och vaniljglass.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N