Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Hallonkubbar

HALLONKUBBAR

Kubbar är sommarbullar för många. De är lätta att baka och ska inte jäsa. Solmogna bär som hallon, vinbär eller blåbär i bröden gör dem särskilt goda och somriga. Och jag är svag för hallon – det har ni kanske märkt förut?

Ca 20 st

75 g smält smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
1 ½ dl matlagningsgrädde
5 ½ - 6 dl vetemjöl blandat med 1 ½ tsk hjorthornssalt
några dl nyplockade hallon
30 g hackad mandel


Sätt ugnen på 250°.

Rör matfett och socker poröst. Blanda ned de övriga ingredienserna utom hallon och mandel. Arbeta degen smidig. Rulla ut den till 2 längder, ca 5 cm tjocka, och skär dem i ca 20 bitar. Lägg dem på bakplåtspapper och gör små gropar med fingret i degen. Lägg i hallon, 4 – 6 i varje bulle. Strö över mandel och grädda kubbarna ljust bruna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler och pudra ev över dem med florsocker eller gör litet glasyr att ringla över.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N