Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Goda kakan med hål i

GODA KAKAN MED HÅL I

En jättegod kaka till sommarens kaffe- och saftkalas i bersån. Den blir luftig och fin och passar bra till efterrätt, då den inte är särskilt mäktig. Och jag, som inte har någon berså, får nöja mig med att sitta på balkongen …

1 kaka

Kaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

Till formen:
1 msk smör eller margarin
3 msk kokos

Chokladsås:
2 msk kakao
2 dl vispgrädde
½ dl socker
75 g smör eller margarin
3 tsk vaniljsocker

Garnering:
3 msk kokos


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter och gärna med löstagbar kant, med kokos.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det i äggsmeten. Blanda försiktigt och rör till sist i kokhett vatten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35 – 40 minuter.

Blanda kakao, grädde och socker i en liten kastrull och låt koka 5 minuter. Rör i smöret och låt sedan såsen svalna innan vaniljsockret tillsätts. Stjälp upp kakan och gör många hål i den med en vass kniv. Häll över chokladsåsen, som då rinner ned i hålen. Garnera med kokos och låt kakan svalna.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N