Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Färskkaka med lingon

FÄRSKKAKA MED LINGON

Den här kakan smakar allra bäst om den äts precis nygräddad, gärna med en klick vispad grädde till.

1 kaka

1 ägg
1 ½ dl socker
125 g smält smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
färska lingon
florsocker


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en låg form.

Rör ägg och socker pösigt, tillsätt avsvalnat matfett och sist mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta sedan ut den och strö över färska lingon så att de täcker ytan. Grädda kakan ytterligare ca 20 minuter eller tills den känns klar. Sikta florsocker över och servera kakan ljummen, ev med lättvispad grädde till.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N