Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Frasig blåbärspaj

FRASIG BLÅBÄRSPAJ

1 paj

200 g smör eller margarin
6 dl havregryn
2 ägg
3 dl socker
2 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ l frysta eller färska blåbär


Smält matfettet och häll det över havregrynen. Vispa ägg och socker poröst och blanda ned det i grynen. Sikta samman mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Lägg en tunn bottenskyla av smeten i en ugnsfast form. Lägg på blåbär och sockra litet, om ni inte använder frysta sockrade bär. Bred resten av smeten som ett täcke över bären och grädda i 200° 25 – 30 minuter.

Servera pajen avsvalnad med glass, vaniljsås eller iskall, lättvispad grädde.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N