Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Finsk mandelkaka

FINSK MANDELKAKA

Lättbakad, billig och god med fin mandelsmak. En skiva med litet glass på blir en härlig efterrätt.

1 kaka

4 äggulor
2 ¼ dl socker
6 msk kaffegrädde
1 ½ dl smält smör eller margarin
1 ½ dl ströbröd
100 g sötmandel
5 bittermandlar
4 äggvitor


Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Blanda ned grädde, smält smör, ströbröd och mald mandel. Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt ned dem i smeten.

Slå smeten i väl smord, bröad kransform, 1 ½ liter. Grädda kakan i 175° ca 1 timme. Garnera med siktat florsocker när kakan svalnat.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N