Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Enkla hallonkakan

ENKLA HALLONKAKAN

En tunn, somrig kaka som man rör ihop av fem ingredienser när sötsuget dyker upp. Njut den till kaffet som den är eller med en klick grädde. Jag kallar den ibland för ”Blixtkaka” för att den går så fort att få ihop.

1 kaka

2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 dl hallon
50 g smör eller margarin


Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, och strö över bären. Hyvla smöret med osthyvel och täck ytan med tunna smörskivor. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N