Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Djungelbröd

DJUNGELBRÖD

Ingredienserna till den här kakan tar inte lång stund att röra ihop. Skär kakan i rutor och du har snabbt 20 goda mumsbitar.

Ca 20 kakor

1 ½ dl osaltade jordnötter
225 g mjukt smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
200 g mörk choklad

Tips:
Det går bra att använda salta jordnötter
när man ska baka de här kakorna om man
först sköljer bort saltet.


Lägg nötterna i en mixer eller matberedare och finfördela eller hacka dem fint. Rör matfett och socker poröst och tillsätt äggen. Blanda ned nötter, mjöl och vaniljsocker. Bred ut smeten i en smord, ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 30 minuter eller tills den är gräddad.

Hacka chokladen och fördela den på den varma kakan. Ställ in kakan ett par minuter i ugnen igen och låt chokladen smälta. Bred ut den så att den täcker hela kakan och låt den sedan stelna. Skär kakan i 20 rutor och servera den.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N