Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citruskaka 1

CITRUSKAKA 1

Det här är en mycket saftig kaka med smak av både citron och apelsin. Allra bäst smakar den om den serveras kall, som så många riktigt saftiga kakor.

1 kaka

250 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Indränkning:
saft av 2 apelsiner och 1 citron
(sammanlagt 2 – 2 ½ dl vätska)

Garnering:
raspat skal av 1 tvättad apelsin
och 1 tvättad citron
1 msk florsocker


Sätt på ugnen, knappt 200°.

Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det. Rör smeten jämn, men överarbeta inte, för då blir kakan seg. Klicka smeten i smord och mjölad form, ca 22 cm i diameter och med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen 30 – 35 minuter.

Koka upp citrussaften med sockret. Häll sakta den heta vätskan över den varma kakan, som ska ligga kvar i sin form. Låt den svalna. Lägg den kalla kakan på ett fat och strö över raspat citrusskal. Sikta till sist litet florsocker över kakan.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N