Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladtårta med grädde och vinbär

CHOKLADTÅRTA MED GRÄDDE
OCH VINBÄR

Tårtbottnen kan bakas en eller ett par dagar innan tårtan ska serveras, men grädden och bären läggs inte på förrän samma dag.

1 tårta = 10 – 12 bitar

100 g oskållad mandel
100 g hasselnötskärnor
4 ägg
3 dl socker
100 g mörk choklad

Till formen:
smör eller margarin
ströbröd

Garnering:
3 dl vispgrädde
röda vinbär


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1 ½-litersform eller gärna en stekpanna med raka kanter, som tål ugnsvärme.

Mal mandel och nötter på mandelkvarn. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Hacka chokladen grovt. Rör ned mandel, nötter och choklad i äggsmeten och häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 – 45 minuter. Provstickan ska kännas kladdig när kakan tas ut.

Låt kakan stå ca 10 minuter innan den stjälps upp. Garnera den kalla kakan med vispad grädde och färska bär.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N