Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkakor med jordnötter

CHOKLADKAKOR MED JORDNÖTTER

Dessa knapriga småkakor, som innehåller både choklad och jordnötter, är helt oemotståndliga. De är sötade med rörsocker, som till skillnad från vitt socker innehåller en del näringsämnen.

Ca 30 st

100 g smör eller margarin
1 ½ dl rörsocker
1 ägg
1 tsk rivet citronskal
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
100 g ljus eller mörk choklad
100 g rostade jordnötter
matfett eller bakplåtspapper till plåten


Sätt ugnen på 200°.

Rör ihop mjukt matfett och socker i en skål till en porös smet. Rör ned ägg och citronskal, sikta över mjöl och bakpulver och arbeta samman till en fast deg. Hacka choklad och jordnötter grovt och arbeta in detta i degen.

Smörj en bakplåt eller använd bakplåtspapper. Använd två matskedar till att klicka ut lagom stora bitar deg på plåten. Kakorna behöver 3 – 4 cm mellanrum. Baka i 12 minuter tills kakorna är knapriga i konsistensen. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i en burk.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N