Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkaka nr 3

CHOKLADKAKA NR 3

Lätt att komma ihåg – ta mängden tre av nästan alla ingredienser, så får du den här verkligt maffiga chokladkakan som serveras kall i riktigt tunna skivor. Ett stort plus är att den tål att sparas. Ett par veckor i plast i kylen klarar den utan vidare.

1 kaka = ca 16 bitar

300 g smör eller margarin
drygt 3 dl socker
3 ägg
knappt 6 dl vetemjöl
3 msk kakao


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa väl en 1,2 liters kransform.

Vispa matfett och socker vitt och pösigt. Skilj gulor och vitor. Lägg vitorna i en torr, ren bunke. Vispa ned gulorna i margarin-sockersmeten. Rör ned mjöl och kakao tills det är blandat. Vispa vitorna till skum med torr och ren visp. Vänd ned dem i smeten utan att röra alltför mycket. Skeda upp smeten i kakformen, sätt in i ugnen på första falsen nedifrån och grädda kakan ca 50 minuter.

Ta ut kakan, låt den samla sig några minuter, lossa den sedan kring kanten och stjälp upp.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N