Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Potatischeesecake

POTATISCHEESECAKE

8 bitar

Servera den varm med skivad pastrami eller skinka även god på ett Buffe´bord. Tycker den är användbar till det mesta

700 gr Kokt potatis
400 gr Färskost t ex Philadelphiaost
3 st Ägg
2½ dl Creme Fraiche
300 gr Riven Västerbottenost
6 st Salladslökar
Salt
Peppar

GARNERING

200 gr Färskost med gräslök
9 st Stora Kapris
Mejram
Paprikabitar

Smörj en rund form med löstagbar kant. Skala och skär potatisen i skivor. Mixa samman färskost, ägg och creme fraiche. Rör ner den rivna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Varva potatis, oströra och lök i formen. Salta och peppra mellan varven.

Ugnsbaka i 175 grader 40 – 50 min. Tills den fått fin färg och stelnat.

Garnering
Spritsa på färskost och garnera med kapris, mejram och paprikabitar

Hittat receptet i en gammal Året runt för länge sedan. Lovar att den är både festlig och god



Eva St
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N