Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bellas chokladbomber

BRATTKULLS CHOKLADBOMBER

Det här receptet är helt enkelt vanebildande. De muffins som blir resultatet är som ren chokladkonfekt och de formligen kryllar av kalorier, men har ni köpt den här boken inser ni förmodligen att man inte klarar att ständigt hålla sig på den smala vägen. I början äter man nästan alltid två – de är så goda att man inte tycker sig kunna motstå att ta en andra. Med tiden lär man sig dock att sluta när det är som bäst, d v s när man ätit den första.

16 – 20 goda små chokladbomber

2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk osötad kakao
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin

”Mittsmet”:
100 g smält smör eller margarin
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
1 dl mjölk
2 tsk osötad kakao
1 dl vispgrädde


Smält matfettet. Vispa ägg och socker länge och väl tills smeten blir så ljus och porös som möjligt. Blanda i de övriga ingredienserna och rör ihop till en slät, klimpfri smet. Häll smeten i vanliga, traditionella muffinsformar (alltså inga enorma jumboformar) och grädda mitt i ugnen i 160° ca 12 minuter. De ska fortfarande ”dallra” litet när det är dags att ta ut dem, och så fort de är ute ur ugnen kommer de att sjunka ihop i mitten, om de inte redan gjort det. Låt dem svalna lätt på plåten.

Rör ihop ingredienserna till mittsmeten och koka upp den så att den bara precis tjocknar. Rör hela tiden, för smeten vill gärna fastna i botten på kastrullen. Så fort den första bubblan visar sig måste kastrullen tas av värmen. Skeda sedan upp fyllningen i fördjupningarna som bildats i muffinsen.

Låt svalna och ställ in hela plåten i frysen. När muffinsen är genomfrysta går det bra att förpacka dem i något annat. Ta ut läckerheterna ca 20 minuter innan de ska ätas, så blir de perfekta i smak och konsistens!

Bellabaribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N