Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Apelsintårta med bär

APELSINTÅRTA MED BÄR

5 – 6 portioner

Deg:
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
50 g smör eller margarin, skivat
1 ½ msk kallt vatten

Fyllning:
2 ägg
2 dl florsocker
saft av 2 apelsiner
1 citron
50 g smält smör eller margarin

Arbeta samman mjöl, socker och matfett. Blanda i vattnet, arbeta ihop degen och låt den vila i kylskåp minst 1 timme. Kavla därefter ut den tunt och lägg den i en rund pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på pajformens kant. Låt pajskalet stå 15 minuter innan det gräddas i 200° ca 15 minuter.

Vispa äggen till fyllningen lätt och blanda med siktat florsocker, apelsinsaft och smält matfett. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 12 – 15 minuter.

Servera tårtan med färska eller frysta bär och vispad grädde.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N