Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Apelsin- och russinkaka

APELSIN- OCH RUSSINKAKA

Mycket gott hittar du i den här mjuka kakan som passar bra både till en kopp kaffe och en kopp te. Själv är jag inte dödsförtjust i russin, men i den här kakan går det bra! Very Happy

1 kaka, ca 18 skivor

150 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
1 dl valnötter eller hasselnötter
½ apelsin
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl russin
½ dl syltat apelsinskal
2 dl mjölk

Tips:
Rör samman litet florsocker och pressad
apelsinsaft och ringla glasyren över kakan.
Eller strö litet hackade nötter blandat med
litet socker och kanel på kakan.


Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen, ett i taget. Hacka nötterna. Pressa saften ur apelsinen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned mjölblandningen i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad ringform, 1 ½ liter, och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter eller tills den är genomgräddad. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler. Servera.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N