Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Apelsin- och citronpaj

APELSIN- OCH CITRONPAJ

Pajen serveras ljummen eller kall tillsammans med vispad grädde. Borsta citrusfrukterna i varmt vatten innan skalet rivs. Man kan aldrig vara nog säker nu för tiden med alla bekämpningsmedel!

12 portioner

100 g smör eller margarin
200 g digestivekex
1 dl pressad citronsaft
1 dl pressad apelsinsaft
rivet skal av 1 citron
rivet skal av 2 apelsiner
1 dl socker
2 msk maizena
2 äggulor
2 äggvitor


Smält matfettet i en kastrull. Kör kex och smör i en matberedare och platta ut smulorna i botten och upp på kanterna av en pajform, ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant. Ställ formen kallt.

Blanda skal och saft av citron och apelsin i en kastrull tillsammans med socker och maizena. Lägg äggulorna i en skål. Koka upp apelsin-citronblandningen under vispning. När den tjocknat slås den het över äggulorna under kraftig vispning. Ställ den att svalna.

Sätt ugnen på 200°. När citron- och apelsinkrämen har svalnat vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ned dem i krämen och häll fyllningen i pajformen med kexbottnen. Grädda pajen på nedersta falsen ca 20 minuter.

Servera med lättvispad grädde.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N