|
|
Ris med skinka och frukt
RIS MED SKINKA OCH FRUKT
Ett gott skinkris som kan serveras varmt som kvällsrätt och sedan bli kall lunchmat dagen därpå. Om det blir något över förstås!
4 portioner
2 dl långkornigt ris
hönsbuljong
150 g kokt eller rökt skinka
1 burk mandarinklyftor, 175 g
2 dl gröna ärter
3 msk finhackad persilja
Dressing:
4 msk matolja
1 msk citronsaft
1 msk vatten
1 msk hackad kapris
½ krm salt
½ krm svartpeppar
Serveringstips:
Servera solrosbullar eller småfranska,
smör och ost till salladen.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut vattnet mot hönsbuljong.
Skär skinkan i små tärningar. Häll bort spadet från mandarinerna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och smaka av. Blanda ned skinka, mandariner och ärter i riset. Blanda ned persilja, häll dressingen över och rör om.
Servera riset.
Bella
|
|