Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ris med skinka och frukt

RIS MED SKINKA OCH FRUKT

Ett gott skinkris som kan serveras varmt som kvällsrätt och sedan bli kall lunchmat dagen därpå. Om det blir något över förstås!

4 portioner

2 dl långkornigt ris
hönsbuljong
150 g kokt eller rökt skinka
1 burk mandarinklyftor, 175 g
2 dl gröna ärter
3 msk finhackad persilja

Dressing:
4 msk matolja
1 msk citronsaft
1 msk vatten
1 msk hackad kapris
½ krm salt
½ krm svartpeppar

Serveringstips:
Servera solrosbullar eller småfranska,
smör och ost till salladen.


Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut vattnet mot hönsbuljong.

Skär skinkan i små tärningar. Häll bort spadet från mandarinerna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och smaka av. Blanda ned skinka, mandariner och ärter i riset. Blanda ned persilja, häll dressingen över och rör om.

Servera riset.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N