Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Cowboyris

COWBOYRIS

Ett riktigt cowboy-inspirerat ris med röda bönor, majs och bacon. Krydda det efter behag.

4 – 5 portioner

4 portioner råris eller vitt långkornigt ris
vatten, salt
1 gul lök
6 skivor bacon
1 burk röda bönor, 400 g
1 burk majskorn, 340 g
1 dl chilisås
½ - 1 tsk chilipulver
½ - 1 tsk oregano eller timjan
salt, peppar

Garnering:
persilja, färsk timjan eller oregano


Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken. Knaperstek baconskivorna i varm stekpanna och skär dem i bitar. Fräs löken i baconfettet i pannan.

Blanda ned bönor, majskorn, chilisås, chilipulver och oregano och låt det puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp riset på ett serveringsfat och häll över bönblandningen. Strö över baconbitarna. Garnera ev med någon färsk örtkrydda och servera riset, gärna med en sallad.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N