Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Porterstek

En klar favorit med en helt fantastisk sås.

1 - 1½ kg nöt älg el. fläskstek
1 flaska porter
1 dl koncentrerad sv.vinbärssaft
1 dl soja
2 buljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
svartpeppar

Lägg köttet trångt i en kastrull och häll över resten.
Koka ca 1½ timme,ev.lite längre. Ta upp köttet.
Ta hälften av marinaden och 3 dl grädde (eller mjölk)
och koka en sås, red av till önskad tjocklek

Potatis,grönsaker och gelé till och söndagsmiddagen är klar.



Karla
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Vilken sås,ska testa med katrinplommon nästa gång, och alltid ha några flaskor porter hemma.

/// Husse_


Mmm...porterstek är så gott! Jag brukar även ha katrinplommon i grytan när jag kokar köttet. Dessa silar man sedan bort. Det ger väldigt god smak till såsen.

Skånekatten





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N