Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Alexanders spaghettilåda

ALEXANDERS SPAGHETTILÅDA

Spaghetti med kryddad köttfärsröra och tomater blir en god och populär låda. Gratinera den i ugnen tills osten smält och fått fin färg.

4 portioner

½ gul lök
½ grön paprika
1 burk hela tomater, 400 g
1 msk smör eller margarin
400 g nötfärs
2 ½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ - 1 tsk salt
1 tsk basilika
½ - 1 tsk oregano
1 krm chilipulver
1 krm peppar
150 g spaghetti
3 dl riven ost

Tips:
Blanda ned 2 dl avrunna majskorn i färsblandningen.

Hacka löken och skär paprikan i små tärningar. Dela tomaterna.

Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ned färsen och låt den fräsa tills den är genomstekt. Blanda ned paprika, tomater, vatten, buljongtärning, salt och kryddor i färsen.

Bryt spaghettin i bitar och blanda ned den. Låt det hela småputtra under lock ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av och krydda ev mer. Lägg över spaghettiröran i en ugnssäker form och strö över osten.

Gratinera i övre delen av ugnen i 225° eller tills osten har smält och fått fin färg. Servera spaghettilådan.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N