Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Stora köttfärslimpan

STORA KÖTTFÄRSLIMPAN

En stor saftig färslimpa med inbakade grönsaker och ett täcke av bacon. Servera den när det är många som slagit sig ned vid middagsbordet.

6 – 8 portioner

900 g blandfärs
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 stjälk bladselleri
3 msk smör eller margarin
1 ½ tsk salt
½ - 1 tsk chilipulver
2 ägg
1 dl havregryn
1 burk hela tomater, 400 g
4 skivor bacon

Tips:
Rester av färslimpan är gott som
pålägg på smörgås.

Skala och hacka löken. Rensa paprikan och hacka den och sellerin. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lök, paprika och selleri tills grönsakerna är mjuka, 5 – 10 minuter.

Blanda färsen med salt, chilipulver och ägg i en bunke. Blanda ned havregryn, tomater och grönsaker i färsen. Häll färsen i en avlång bakform och lägg på baconskivorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 1 – 1 ½ timme eller tills färsen är genomgräddad.

Låt färslimpan vila ca 10 minuter innan den serveras.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N