Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gula godingar

GULA GODINGAR

Dessa godingar är lätta att baka, men ställ degen i frysen ca 30 minuter så går de lättare att forma. En klick citronglasyr förgyller småbröden.

Ca 48 st

225 g smör eller margarin
1 ägg
rivet skal av 1 stor citron
1½ msk färskpressad citronsaft
3 dl florsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Citronglasyr:
2½ dl florsocker
1 msk smör eller margarin
1½ - 2 msk färskpressad citronsaft

Rör matfettet smidigt och blanda ned ägg, citronskal och citronsaft. Blanda florsocker, mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Låt smeten stå i kylen 1 ½ timme eller i frysen 30 minuter för att stelna.

Rulla bollar av smeten, ca 2½ cm i diameter. Lägg bollarna med ett par cm mellanrum på smorda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och sedan kallna på galler.

Glasyr: Blanda florsocker, matfett och citronsaft och rör glasyren smidig. Lägg en klick av glasyren på varje kaka och låt den stelna. Servera kakorna.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N