Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mjuka chokladkakor

MJUKA CHOKLADKAKOR

Dessa småkakor är verkligen lättbakade. Med hackade chokladbitar i smeten blir de extra goda.

48 st

225 g smör eller margarin
2 ½ dl farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl mjölk
125 – 150 g choklad


Rör matfett och farin poröst. Blanda ned äggen, ett i taget.

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sedan ned det i smeten växelvis med mjölken. Hacka chokladen och blanda ned den. Låt degen vila 1 – 2 timmar i kylskåp.

Klicka ut smeten i matskedsstora klickar, med ett par cm mellanrum, på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° 8 – 10 minuter.
Låt kakorna svalna på galler och servera dem sedan.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N