|
|
Mjuka chokladkakor
MJUKA CHOKLADKAKOR
Dessa småkakor är verkligen lättbakade. Med hackade chokladbitar i smeten blir de extra goda.
48 st
225 g smör eller margarin
2 ½ dl farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl mjölk
125 – 150 g choklad
Rör matfett och farin poröst. Blanda ned äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sedan ned det i smeten växelvis med mjölken. Hacka chokladen och blanda ned den. Låt degen vila 1 – 2 timmar i kylskåp.
Klicka ut smeten i matskedsstora klickar, med ett par cm mellanrum, på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° 8 – 10 minuter.
Låt kakorna svalna på galler och servera dem sedan.
Bella
|
|