Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mjuka chokladkakor

MJUKA CHOKLADKAKOR

Dessa småkakor är verkligen lättbakade. Med hackade chokladbitar i smeten blir de extra goda.

48 st

225 g smör eller margarin
2 ½ dl farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl mjölk
125 – 150 g choklad


Rör matfett och farin poröst. Blanda ned äggen, ett i taget.

Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sedan ned det i smeten växelvis med mjölken. Hacka chokladen och blanda ned den. Låt degen vila 1 – 2 timmar i kylskåp.

Klicka ut smeten i matskedsstora klickar, med ett par cm mellanrum, på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° 8 – 10 minuter.
Låt kakorna svalna på galler och servera dem sedan.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N