Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citronklickar

CITRONKLICKAR

Snabbt och enkelt rör du ihop smeten till de här fina småkakorna och klickar sedan raskt ut dem på plåtar. Av en sats får du 24 goda kakor.

24 st

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
rivet skal av 1 citron
2 tsk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
¼ tsk bakpulver
4 msk russin

Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägg och äggula och rör tills allt är väl blandat. Tillsätt citronskal och saft. Blanda mjöl, bakpulver och russin. Vänd ned mjölblandningen i smeten. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.

Lägg matskedsstora klickar av smeten med ett par cm mellanrum på smord plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 – 200° 10 – 12 minuter.

Låt kakorna svalna något och sedan kallna på galler. Förvara kakorna i lufttäta burkar.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N