Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ta en kaka till

TA EN KAKA TILL

Knapriga småbröd med rik smak av choklad och kokos. Förvara dem i lufttäta burkar eller frys dem i små påsar.

50 – 60 st

225 g smör eller margarin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g choklad
1 dl pecan- eller valnötter
1 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl

Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen i vattenbad. Hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och mjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.

Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter eller ca 8 timmar i kylskåp. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter.

Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N