Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gula hjärtan

GULA HJÄRTAN

Det här är vårgula, spröda hjärtan, som får en pikant smak av apelsinsaft och rivet apelsinskal. Du kan kavla ut degen och ta ut kakor med mått, eller helt enkelt rulla små bollar och platta till dem med en gaffel.

Ca 90 st

200 g smör eller margarin
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
1 dl apelsinjuice eller saft av 1 apelsin
rivet skal av 1 apelsin
1 äggula
5 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat

Rör det rumsvarma matfettet mjukt. Tillsätt socker, vaniljsocker, gräddfil, juice eller saft och det rivna apelsinskalet. Rör om väl. Tillsätt äggulan. Blanda samman mjöl och bikarbonat. Sikta gärna potatismjölet och bikarbonaten.

Tillsätt mjölblandningen och rör ihop degen. Låt den vila på sval plats ca 1 timme, så blir den lättare att kavla. Men du kan också baka ut degen genast. Klicka i så fall ut den med hjälp av två skedar på plåtar med bakplåtspapper.

Kavla ut degen till en tunn kaka. Ta med mått ut hjärtan eller liknande och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 200° ca 10 minuter eller tills kakorna fått läcker färg och känns genomgräddade. Låt dem svalna en stund på plåtarna.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N