Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sicilianska lammkotletter

SICILIANSKA LAMMKOTLETTER

Efter bryningen beströr du de här lammkotletterna med en blandning av söndersmulat vitt bröd kryddat med vitlök och oregano. Pressa gärna litet citronsaft över. Rätten blir delikat.

4 portioner

8 lammkotletter eller skivad
lammbog/bringa
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
4 – 6 msk finsmulat vitt bröd
2 krossade vitlöksklyftor
2 krm oregano
ev pressad citron

Gott att servera
med nykokt potatis, gröna bönor eller
broccoli och gärna en tomatsallad.

Putsa lammkotletterna eller den skivade lammbogen/bringan. Strö över salt och svartpeppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna, lägg i kotletterna och bryn dem väl runt om. Låt dem steka ca 3 minuter på varje sida.

Blanda det vita brödet med vitlök och oregano. Strö blandningen över kotletterna på bägge sidor. Brödblandningen fastnar mycket lätt på ytan.
Låt kotletterna steka ytterligare ca 1 minut på varje sida.

Ta upp kotletterna och lägg dem på varmt fat. Pressa gärna litet citronsaft i stekpannan och häll sedan detta över köttet.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N