Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lax med örttäcke

Kan tyvärr inte äta detta heller då jag inte tål lax, så det är också otestat av mig.

LAX MED ÖRTTÄCKE

4 portioner

4 benfria laxbitar med skinnsida, ca 150 g/st
salt

Örttäcke:
1 dl ströbröd
½ dl finhackade örter, t ex persilja och timjan
1 finhackad vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron
50 g smält smör eller margarin

Caesarröra:
250 g Kesella
1 hårdkokt ägg
50 g sardeller, ½ ask
1 tsk ljus fransk senap
½ dl nyriven parmesanost
salt, peppar


Lägg laxfiléerna med skinnsidan nedåt i en smord form och salta lätt. Rör samman alla ingredienserna till örttäcket och bred det över laxfiléerna. Baka mitt i ugnen, 225°, i ca 15 – 20 minuter

Gör under tiden Caesarröran: Hacka ägg och sardeller fint. Rör ned det i Kesellan tillsammans med senap och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Bjud de frasiga laxfiléerna tillsammans med Caesarröra och ugnsbakad potatis.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N