Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fisk med lök och tomat

FISK MED LÖK OCH TOMAT

Bråda dagar tar man gärna till ett djupfryst fiskblock när middagstiden närmar sig. Kvickt och lätt skivar man då en lök och ett par tomater, och fisken blir genast mycket festligare.

4 portioner

1 pkt djupfryst fisk, t ex torsk
eller kolja, ca 600 g
smör eller margarin till formen
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk körvel
1 gul lök
2 – 3 tomater
1 msk smör eller margarin
1 dl grädde
2 – 3 msk finklippt dill

Gott att äta till:
Kokt potatis och gärna en sallad.

Lägg den otinade fisken i en smord, ugnssäker form. Strö över salt, peppar och körvel. Skala och skiva löken. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg lök- och tomatskivor över fisken i formen. Klicka över litet matfett och häll på grädden.

Täck formen med folie och sjud i 200° ca 30 minuter eller tills fisken är vit och fast. Strö över dill och servera.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N