Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Citronstuvad fisk

CITRONSTUVAD FISK

En pärla från det glada 60-talet! Very Happy

4 portioner

600 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1 ½ tsk salt
4 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1 ½ dl vatten
1 dl grädde
1 äggula
dill
citron

Skär fiskfiléerna i 5 – 6 cm stora bitar. Den djupfrysta fisken kan också skäras i skivor. Blanda samman vetemjöl och salt och vänd fiskbitarna i mjölblandningen. Smält matfettet i en vid gryta, vänd fiskbitarna däri och häll på vattnet vid kanten. Låt fisken långsamt sjuda 10 – 15 minuter.

Blanda samman grädde, äggula och hackad dill och häll blandningen i grytan. Skaka grytan försiktigt så att allt blandar sig. Servera fisken direkt ur grytan, gärna med några dillkvistar och citronskivor eller klyftor nedstuckna bland fiskbitarna.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N