Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Citronstuvad fisk

CITRONSTUVAD FISK

En pärla från det glada 60-talet! Very Happy

4 portioner

600 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1 ½ tsk salt
4 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1 ½ dl vatten
1 dl grädde
1 äggula
dill
citron

Skär fiskfiléerna i 5 – 6 cm stora bitar. Den djupfrysta fisken kan också skäras i skivor. Blanda samman vetemjöl och salt och vänd fiskbitarna i mjölblandningen. Smält matfettet i en vid gryta, vänd fiskbitarna däri och häll på vattnet vid kanten. Låt fisken långsamt sjuda 10 – 15 minuter.

Blanda samman grädde, äggula och hackad dill och häll blandningen i grytan. Skaka grytan försiktigt så att allt blandar sig. Servera fisken direkt ur grytan, gärna med några dillkvistar och citronskivor eller klyftor nedstuckna bland fiskbitarna.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N