Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Favoritfisk

FAVORITFISK

Denna goda fiskrätt brukar uppskattas även av familjens yngsta medlemmar, som ibland är misstänksamma mot allt vad fisk heter.

6 portioner

600 g färska torskfiléer
eller motsvarande mängd fryst
1 knippa dill
salt
2 msk citronsaft
långkornigt ris
vatten, salt

Stuvning:
2 msk smör eller margarin
300 g färska champinjoner
1 ½ msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
salt, peppar
4 tomater
1 dl god riven ost

Koka riset i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

Lägg fiskfiléerna i en stor, smord ugnssäker form, salta lätt och droppa över citronsaft. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 10 minuter, så att fisken blir nätt och jämnt kokt.

Ta upp fisken med hjälp av en stekspade. Lägg det kokta riset i botten på formen och lägg sedan tillbaka fisken över riset. Strö över klippt dill.

Gör stuvningen: Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna tills den är mjuk och har fått litet färg. Strö över mjöl och späd med grädde och låt det hela puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll stuvningen över fisken i formen. Skiva tomaterna och fördela dem över ytan, strö över riven ost och gratinera i 200° ca 10 minuter eller tills rätten fått vacker färg.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N