Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Skinkgryta med apelsin

SKINKGRYTA MED APELSINSMAK

Apelsinen gör den här rätten syrlig och fin i smaken. Och det är egentligen inte alltid det behövs så mycket mer än en ny smaktillsats eller krydda för att variera maten.

4 portioner

400 – 500 g ben- och svålfri färsk skinka
1 stor purjolök
smör eller margarin
½ - 1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 apelsin
½ dl pressad apelsin

Gott att äta till:
Kokt ris med klippt persilja
och gärna en sallad.

Skär köttet i bitar. Skölj purjolöken och skär den i cm-långa bitar. Bryn kött och lök var för sig i matfett. Lägg över kött och lök i en gryta och strö över mjöl, salt och peppar. Rör om och späd med buljongen. Låt allt puttra tills köttet känns mört, ca 20 minuter.

Skala och dela apelsinen i klyftor. Rör ned apelsinsaften och vänd ned apelsinklyftorna. Låt det hela koka upp. Servera.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N