Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Currygryta med yoghurt

CURRYGRYTA MED YOGHURT

4 portioner

500 g benfritt fläskkött, t ex bog
1 purjolök
3 gula lökar
25 g smör eller margarin
2 – 3 tsk curry
1 tsk salt
1 burk hela tomater, ca 400 g
ca 1 ½ dl yoghurt naturell
finhackad persilja

Skär köttet i tärningar, ca 2 x 2 cm. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och grovhacka den gula löken. Fräs purjolök och lök i matfettet tills löken mjuknar utan att ta färg. Strö över curry och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Lägg löken i en gryta.

Bryn köttet och lägg även det i grytan. Salta och häll på tomaterna med spad. Späd om så behövs med litet vatten eller buljong. Låt grytan koka på svag värme under lock ca 20 minuter tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.

Lägg på yoghurten och strö över persilja. Servera med kokt ris eller potatis och en sallad.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N