Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vinbärstårta

VINBÄRSTÅRTA

1 tårta

Mördeg:
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
100 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
1 äggvita
1 dl socker
3 – 4 dl röda vinbär


Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg, som får vila kallt. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Förgrädda i 200° 10 – 15 minuter.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned socker och vinbär. Häll fyllningen i mördegsskalet och grädda ytterligare i 175° 20 – 30 minuter.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N