Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hallontårta

HALLONTÅRTA

Det enklaste är ofta det godaste. För att baka den här fantastiska tårtan behövs varken en massa tid eller en massa ingredienser. Bara det som normalt finns hemma och så litet sylt av något slag.

1 tårta

100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör eller margarin
samt ströbröd till formen
1 dl hallonsylt

Gott att äta till:
Vispad grädde eller glass.

Tips:
En sådan här tårta är lämplig för
djupfrysning, så gör gärna flera
på en gång. Sprödvärm dem sedan
innan de ska ätas.


Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör kraftigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i äggblandningen. Bred ut ca ¾ av degen i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Fyll med sylten och klicka över resten av degen.

Grädda tårtan i 200° ca 35 minuter eller tills den verkar genomgräddad. Pröva gärna med en sticka.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N