Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Denna tårta är en variant av cheesecake, en välkänd läckerhet. Garnera den med jordgubbar eller någon annan färsk frukt, t ex kiwi.
1 tårta = 10 – 12 bitar
2 ½ dl gräddmjölk
60 g smör eller margarin
4 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ krm salt
Fyllning:
450 g Philadelphia Cream Cheese,
rumstempererad
drygt 1 dl florsocker
5 dl vispad grädde
1 l färska skivade jordgubbar
Koka upp gräddmjölken och tillsätt matfettet. Låt blandningen svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ned det i äggsmeten och tillsätt gräddmjölken. Rör om. Häll smeten i en smord, bröad form, helst med löstagbar botten. Grädda i 175° 55 – 60 minuter eller tills kakan är färdig. Låt kakan kallna och ta bort formen. Dela kakan i 3 bottnar.
Fyllning: Vispa upp osten tills den är smidig. Vispa i florsockret och den vispade grädden och fortsätt vispa tills smeten är lätt och porös. Bred drygt hälften av krämen på bottnarna. Lägg på jordgubbarna – spara några till garnering. Bred resten av krämen över tårtan och runt om. Garnera med resten av jordgubbarna.