Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Annorlunda jordgubbstårta

ANNORLUNDA JORDGUBBSTÅRTA

Denna tårta är en variant av cheesecake, en välkänd läckerhet. Garnera den med jordgubbar eller någon annan färsk frukt, t ex kiwi.

1 tårta = 10 – 12 bitar

2 ½ dl gräddmjölk
60 g smör eller margarin
4 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ krm salt

Fyllning:
450 g Philadelphia Cream Cheese,
rumstempererad
drygt 1 dl florsocker
5 dl vispad grädde
1 l färska skivade jordgubbar

Koka upp gräddmjölken och tillsätt matfettet. Låt blandningen svalna.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ned det i äggsmeten och tillsätt gräddmjölken. Rör om. Häll smeten i en smord, bröad form, helst med löstagbar botten. Grädda i 175° 55 – 60 minuter eller tills kakan är färdig. Låt kakan kallna och ta bort formen. Dela kakan i 3 bottnar.

Fyllning: Vispa upp osten tills den är smidig. Vispa i florsockret och den vispade grädden och fortsätt vispa tills smeten är lätt och porös. Bred drygt hälften av krämen på bottnarna. Lägg på jordgubbarna – spara några till garnering. Bred resten av krämen över tårtan och runt om. Garnera med resten av jordgubbarna.

Bella




baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N