Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Snabblagad gulasch

SNABBLAGAD GULASCH

Denna gulasch lagar du till på ca 30 minuter. Tiden kan variera något beroende på hur mört köttet är. En idealisk middagsrätt när hungriga magar otåligt väntar.

4 portioner

600 g benfritt nötkött, t ex
innanlår eller fransyska
½ gul lök
½ röd paprika
½ grön paprika
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
4 msk rödvin
1 msk vinäger
½ tsk salt
½ - 1 msk paprikapulver
½ tsk mejram
½ tsk kumminfrön
1 krm peppar


Skär köttet i tunna strimlor. Hacka lök och paprika. Smält matfettet i en stekgryta eller stor stekpanna. Fräs löken några minuter. Blanda ned köttet och bryn det runt om tills det fått fin färg. Strö över mjölet, rör om och späd med buljongen. Tillsätt paprika, vin, vinäger, salt och kryddor. Låt gulaschen småputtra ca 10 minuter. Rör om då och då.

Smaka av och krydda ev mer. Servera gulaschen.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N