Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kryddbullar med stekta tomater

KRYDDBULLAR MED
STEKTA TOMATER

Dessa starkt kryddade bullar ger en fin omväxling på vardagens färsrätter. Servera dem med kokta grönsaker, t ex ärter, bönor eller broccoli, och med stekta tomater.

4 portioner

500 g blandfärs
2 ägg
¼ tsk timjan
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
2 små hackade schalottenlökar
2 msk finhackad persilja
smör eller margarin till stekning
4 – 6 tomater

Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris samt gärna
någon kokt grönsak.

Lägg färsen i en skål. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och kryddorna.
Pressa vitlöksklyftan eller hacka den ytterst fint och blanda ned den samt hackade schalottenlökar och persilja.

Dela färsen i 8 – 12 lika stora delar. Forma dem med handen till bullar eller knub¬biga biffar. Stek bullarna i en stekpanna med brynt matfett tills de fått jämn färg runt om och verkar genomstekta. Ta upp dem efter hand och lägg dem på varmt fat.

Skölj och skiva tomaterna. Lägg ned dem i stekpannan och låt dem steka försiktigt någon minut. Vänd dem lätt med stekspade.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N