Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Klappgröt

Jag är född 1964 och minns med glädje den här efterrätten, som vi ofta fick på dagis och fritids. Serveras den nu för tiden? Om inte borde det bli ändring, tycker jag! En enkel, billig och god dessert eller mellis.

KLAPPGRÖT

4 portioner

1 l vatten
1 ½ dl mannagryn
1 ½ dl sylt, t ex lingon eller svarta vinbär
eller 2 – 2 ½ dl saft


Koka upp vattnet, vispa i grynen och sjud på svag värme 5 – 6 minuter. Tillsätt sylt eller saft och koka upp på nytt. Häll upp gröten i en stor skål och vispa den kall och pösig. Servera med gräddmjölk.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Åhhh - klappgröt är ju såååå gott!

Måste nog ta och göra en laddning här någon dag och återuppleva "gamla" minnen... Very Happy



Kram






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N