Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Söker ett grekiskt recept

Hej! Jag är helt ny här och har just kommit hem efter en vecka på Skiathos, där jag åt något fantastiskt gott. Nu letar jag efter receptet eller åtminstone namnet på rätten. På engelska hette rätten veal och så ett ord som började på b. Någonstans i b-ordet fanns också ou. Jag är ledsen men vad det gäller namn är det inte mycket att gå på. Vad det var, var en mängd små köttbitar (uppenbarligen kalv) som troligen hade kokats. Dessa små bitar lindades in i en tunn deg, kanske smördeg, och paketet bakades sedan i ugn. Detta fyrkantiga paket serverades med en tomatsås och jag fick välja mellan spagetti, ris eller pommes frites. Jag valde för övrigt pommes frites.

Jag hoppas att någon här känner till maträtten och kan ge mig receptet eller ett namn, så jag kan söka vidare.

Eva 

 
 
 

  Söker ett grekiskt recept | Recept | Övrigt | Efterlysningar

Jag sökte lite på filodeg och det verkar troligt att detta var degen. Tack snälla! Nu ska jag leta vidare och se hur köttet hade hanterats.
Kanske var det filodeg som köttet var inlindat i? Det är en tunt kavlad deg som ofta används i köket i de trakterna... Går att köpa fryst här hemma också.
Tack för länken! Det finns en hel del god mat där som jag ska testa men tyvärr kunde jag inte hitta just det recept jag letade efter. Vad sur jag är på mig själv som inte skrev ned namnet medan jag kom ihåg det.
grekiskt recept

Cool här en länk på engelska med gekiska recept

http://www.greek-recipe.com/Rolling Eyes hoppas det hjälper Embarassed


Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N