Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

rosenbladsgele

½ liter sammanpressade rosenblad
½ liter vatten
2 tsk vin- eller citronsyra
½ kg socker
Pektin efter anvisningarna på flaskan

Häll vattnet i en kastrull och häll i citronsyran. Låt koka upp och lägg i rosenbladen.
Låt sjuda på låg värme i fem minuter. Sila ifrån rosenbladen (de har gjort sitt). Häll i socker och pekting och följ anvisningarna på flaskan.
Skumma av ytan och häll upp i steriliserade burkar.



oldwolfie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

låter jättemysigt hoppas de blir bra :)

oldwolfie



Rosenbladsgelé

Tack snälla oldwolfie! Det var exakt det receptet jag var ute efter. Ska göra gelé och uppleva våra barndomsminnen!

Eva






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N