Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rucola och tomatbröd

Ingredienser:
1/2 pkt färsk jäst
2 tsk salt
3 dl fingervarmt vatten
2 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
ev flingsalt

FYLLNING
3 pressade vitlökar
20 g rucola, en mindre näve, grovhackad
1/2 dl soltorkade tomater i olja,
avrunna och finhackade
1/2 dl grovriven parmesanost
1 tsk salt
1 kvist färsk rosmarin, plockad och hackad

1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke som ovan, häll i grahamsmjöl, vetemjöl, salt samt alla ingredienserna till fyllningen. Arbeta degen ordentligt och låt jäsa under handduk i 30-40 minuter.

2. Knåda degen på mjölat bord, rulla ut till en längd och skär ut 12 bitar med degskrapan.

3 Rulla till runda släta bullar , lägg dem på en plåt och platta till varje bulle lite grann. Jäs under handduk i 20 minuter.

4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

5. Låt bullarna svalna under handduk, skär upp och avnjuts gärna med en droppe god olivolja.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N